četrtek, 25. april 2024

Sredin namig za kosilo: Toč s klobaso

Kategorija: Kulinarika Wed, 20 Sep 2017 12:00:00 +0200 Sestavine: 2 žlici oljčnega olja 1-2 para (kranjskih) klobas večja čebula sol, poper po okusu žlica moke voda 1 dl rdečega vina pol pločevinke vloženega paradižnika ali večji mesnat paradižnik Priprava: Klobaso skuhamo in narežemo na kolesca, vodo, v kateri se je kuhala klobasa, prihranimo. Čebulo narežemo na rezine, na olju svetlo popražimo, poprašimo z moko, hitro premešamo in zalijemo z zajemalko prihranjene vode. Dodamo paradižnik, prilijemo še vino in omako kuhamo 10 minut. Nazadnje v omako dodamo narezano klobaso in po potrebi prilijemo prihranjeno vodo. Solimo in začinimo po potrebi in okusu. Toč ponudimo s polento in solato iz stročjega fižola. Za posladek je posipanka iz jesenskega sadja. Različica: Namesto klobase vzemite na kocke narezano slanino. Še boljši toč je pršutov, iz kock ali rezin pršuta. V tem primeru pazite pri soljenju.Nasvet: Se vam mudi in ne zmorete skuhati niti instant polente? Vzemite ... delo več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo