petek, 29. marec 2024

Okusna tradicija: Teden restavracij

Kategorija: Kulinarika Thu, 19 Oct 2017 15:00:00 +0200 Vsako leto dvakrat je skoraj sto najbolje ocenjenih kuharjev in kuharic postavljenih pred velik izziv. Razmišljati moramo o tem, kako za prijazno ceno, za veliko število gostov, ki imajo različne okuse in omejitve, pripraviti najboljši, predstavitveni jedilnik hiše. Zame sta vsak marec in oktober zelo stresna. V desetih dneh postrežemo vsaj tisoč obrokov in tisoč gostov pozorno opazuje ambient, prijaznost, ustrezno hitrost strežbe, vedenje natakarjev, sestavine, iz katerih so sestavljene jedi, zahtevnost jedi, sozvočje okusov, primernost porcije, usklajenost jedilnika. Gostje fotografirajo, delijo na družbenih omrežjih s prijatelji, ocenjujejo. Tisoč kritikov v desetih dneh, joj, za znoret! Mesec dni pred dnevom D začnem poglobljeno razmišljati, pregledam pretekle jedilnike, preverim sezonske sestavine na trgu, se posvetujem s kuharskimi kolegi, spet listam po kuharskih bukvah stare slovenske kuhinje. Če bi kuhal svetovno kuhinjo, bi bil izbor ... delo več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo