četrtek, 25. april 2024

Sredin namig za kosilo: Kunčji ragu s šampinjoni

Kategorija: Kulinarika Wed, 17 Jan 2018 12:00:00 +0100 Sestavine: 1,5-2 kg očiščenega mesa kunca s kostmi 2 večja korenčka, malo olja in žlica masla 250 g svežih ali zamrznjenih šampinjonov pločevinka vloženega paradižnika timijan, rožmarin, ščep mletih klinčkov, sol, poper Priprava: Kunca razkosamo, pomokamo, v ponvi na olju opečemo in shranimo na krožnik. Gobice grobo narežemo, jih stresemo v ponev in na maslu popražimo. Medtem ostrgamo korenčka, ju narežemo na kolesca in dodamo h gobicam ter pražimo naprej. Dodamo paradižnik iz pločevinke, v omako položimo kose popečenega mesa, začinimo s soljo, poprom, bogato pa še s timijanom, sesekljanim rožmarinom in klinčki. Pokrijemo in kuhamo 20 minut, da se meso zmehča in gre zlahka od kosti. Kuhano meso vzamemo iz ponve in ga izkostimo. Vrnemo v omako, po potrebi dodatno začinimo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka spet ogreje. Ponudimo s kuskusom in zeleno solato z zeljem.
 Opomba: ... delo več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo