Prvi januar je dan, ko ne le obrnemo, ampak zamenjamo koledarje. eko dežela več »
Več iz medija
Svet ptic: Povodni kos – dober plavalec, ki se tudi...
Ptica stalnica, ki jo pri nas ogroža izginjanje primernega življenjskega prostora zaradi regulacij vodotokov. eko dežela več »
Zdravilne gobe: Svetlikava pološčenka vsebuje prek 400...
V Sloveniji je svetlikava pološčenka zaščitena, jo je pa možno dokaj enostavno gojiti kar v vrečah za gojenje gob. eko dežela več »
Hitro pripravljena sveža sladica z ananasom (brez peke, ananasov...
Tiramisu je sladica, ki je pripravljena hitro, a vsak ne mara okusa kave. Zato je postal zelo popularen tudi npr. jagodni tiramisu pa tudi limonin. Tokrat smo... eko dežela več »
Novo odkritje: Vrane znajo glasno ‘šteti’
Nedavna študija, objavljena v reviji Science, ki jo je izvedla skupina znanstvenikov pod vodstvom nevroznanstvenice Diane Liao z Univerze v Tübingenu v... eko dežela več »
RECEPT: Poletna juha iz blitve, ki pogreje na “jesenski”...
Blitva je tipično poletna zelenjava, ki jo večina najraje je v kombinaciji s krompirjem. A tudi juha iz blitve je odlična! Več o blitvi: Sestavine: olivno olje... eko dežela več »
Znova odprta pot skozi Pokljuško sotesko – preudarno na...
V Triglavskem narodnem parku so nedavno gostili strokovno ekipo za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike. eko dežela več »
Prva pomoč: Kako odreagirati pri opeklinah v kuhinji?
Med pripravo hrane se lahko zgodi, da se opečemo. Pa veste, kako pravilno oskrbeti opeklino? eko dežela več »
V kako čistih vodah se bomo kopali letos (po Evropi in v...
Najnovejše letno evropsko poročilo o kakovosti kopalnih voda kaže, da malo več kot 85 % evropskih kopališč dosega najstrožje standarde EU glede čistosti vode. eko dežela več »