Sezona birm je v polnem zamahu, s tem pa tudi kupovanje birmanskih daril. Kaj podariti, da bo imelo darilo težo, hkrati pa bo najstniku všeč? Najprej se je treba zavedati, da je birma zakrament. Darilo je lahko lepa pozornost, ki ga spremlja, nobene potrebe pa ni, da se vse vrti okrog njega in da boter iskreni.net več »
Več iz medija
Arhitekt in urbanist Peter Lovšin: “Pozabili smo na preverjena pravila, ki so pri...
Peter Lovšin je mož, oče treh otrok, arhitekt in direktor podjetja Urbania d.o.o. Katoliški javnosti je poznan kot ustanovitelj slovenskih skavtov, strokovni... iskreni.net več »
Po poteh p. Ivana Žužka ali kako popestriti letošnje...
Nekatere župnije imajo lepo navado, da ob koncu majnika organizirajo zahvalno romanje za otroke, ki so najbolj zvesto hodili k šmarnicam. Letos so pri naši... iskreni.net več »
Izum pralnega stroja – eden glavnih motorjev ženske...
Danes nimamo več v zavesti dejstva, da je bilo pranje oblačil stoletja in tisočletja težaško in zamudno ročno delo. Žensko delo. Ženske so perilo na roke prale... iskreni.net več »
Čas je za sajenje plodovk
Maja je dogajanje na vrtu zelo živahno. Kot za stavo raste vse, kar smo posejali in žal tudi tisto, česar si ne želimo. Živahni moramo biti torej tudi... iskreni.net več »
Kako daleč je prišla Cerkev v preprečevanju spolnih zlorab po mnenju p. Hansa...
“Vse imamo zapisano v dokumentih, kako postopati, kako kaznovati zlorabitelje, kako pomagati žrtvam, toda manjkajo nam mehanizmi za izvajanje le-tega in... iskreni.net več »
Kdaj in kako smo profesionalizirali otrokove krožke?
Tisti, ki smo odraščali kadarkoli pred letom 2000, se gotovo spomnimo, da je bilo po pouku v šoli na voljo veliko krožkov. Od športnih, pevskih, šahovskih,... iskreni.net več »
Zakaj morajo najstniki občutiti žalost?
Vsak starš, ki ima najstnika, si želi vedeti, kaj se z njegovim otrokom dogaja, zakaj se tako vede in kako mu lahko stoji ob strani. Veliko literature nam je... iskreni.net več »
Recept za jabolčni štrudl
Res, da je jabolčni štrudl ali zavitek po slovensko, klasika med sladicami, a ne poznam nikogar, ki bi se ravnokar pečenemu jabolčnemu štrudlu z lahkoto uprl.... iskreni.net več »