Recept, ki je obkrožil splet, je zares enostaven. Torta je sicer zgolj v obliko torte oblikovan mousse, a zato nič manj slastna – rahla, kremasta in zelo okusna. Sestavine: 8 jabolk 500 g temne čokolade Priprava: Olupite in narežite jabolka na koščke ter jih kuhajte v vodi okoli 15 minut, da se zmehčajo. Med tem … eko dežela več »
Več iz medija
Brezplačni ogledi evropskih zelenih filmov za mlade
Evropski projekt EU Youth Cinema: Green Deal nadaljuje z ozaveščanjem mladih o podnebnih spremembah eko dežela več »
6 idej za sladice s češnjami: Od klasične pite do hitrega...
Ko pride sezona češenj, jih radi zobamo kar z drevesa, a vendar – če jih je preveč naenkrat, so odlične tudi za domače sladice in domačo marmelado.... eko dežela več »
Zlato priznanje GZS Koroške za Radlje ob Dravi: kjer lepota sreča...
Inovacija iz Radelj ob Dravi prejela zlato priznanje GZS za naboljše inovacije Koroške eko dežela več »
Super ideja, kako uporabiti (in shraniti) rukolo!
Ko požene rukola, je ne zmanjka zlepa, tudi če jo dodamo vsaki solati in iz nje naredimo “posteljico” za vsako jed. Zato je smiselno rukolo... eko dežela več »
Bohinj: Botanični poti in Mednarodni festival alpskega...
Tisočletno sožitje človeka in narave je v Julijskih Alpah izoblikovalo pokrajino in s tem življenjski prostor za mnoge rastline, ki ob drugačni rabi travnikov,... eko dežela več »
Prva pomoč: Kako ukrepati ob zastrupitvi s hrano?
V času poletnih dopustov in počitnic, se mnogo popotnikov bori z zastrupitvami s hrano. eko dežela več »
Kako se je v Sloveniji spreminjalo podnebje skozi 11.700...
Slovenski znanstveniki so objavili študijo o podnebnih spremembah v Sloveniji za obdobje holocena oz. zadnjih 11.700 let. eko dežela več »
Žalostna zgodba družine štorkelj iz Prlekije – ki pa že ima novo...
V neurju začetku tedna se je gnezdo štorkelj v Križevcih pri Ljutomeru prevrnilo z droga električne napeljave in vsi 4 mladički v njem so poginili. eko dežela več »