Idrijska specialiteta, ki jo skoraj vsako nedeljo kuhajo pri Brini Robinik Kobal. Gre za obari podobno jed, v kateri se znajdejo čebula, gomoljna zelenjava in meso. Odlično se poda k polenti, žgancem in mlincem, najbolj pa se spodobi, da jo ponudimo ob še eni legendarni idrijski dobroti – žlikrofih. slovenske novice več »
Več iz medija
To so zaželeni gostje na vrtu
Če so v zemlji deževniki, je prst zdrava in rodovitna, rastline zato bolje uspevajo slovenske novice več »
Odsekal bi si roko za državno podporo
Alexandra niso napadli neznanci, kot je najprej kazalo. Dogovoril se je s 37-letnikom, ki mu grozi najmanj tri leta aresta. slovenske novice več »
Umik težav ...
O merjenju pritiska. slovenske novice več »
Komentar Marka Uršiča: Auschwitz
Na TV je bilo slišati, poljsko mesto Oświęcim je po slovensko Auschwitz. slovenske novice več »
Turški predsednik razkril, koliko Hamasovcev se zdravi pri...
Glasen kritik izraelske vojne na območju Gaze je ponovil svoje že znano stališče, da je Hamas odporniška organizacija. slovenske novice več »
Oče poskušal posiliti mladoletno hčer, babico hudo telesno...
V Kruševcu se je zgodil grozljiv zločin, ko je vinjen oče poskušal posiliti svojo hčerko (13). slovenske novice več »
Skrivnostna bolezen ubila štiri ljudi. Ugibajo, da se prenaša z...
Štirje ljudje so umrli zaradi skrivnostne bolezni, ki se je pojavila v Nigeriji. slovenske novice več »
Nevarnost v peskovniku: v treh mariborskih vrtcih steklo in plastika v...
»Poleg tega je to groba gradbena mivka, ki jo ne moreš oblikovati v potičke in ni primerna za igro za otroke v peskovniku«. slovenske novice več »