Sestavine: 80 g pinjol 80 g parmezana v kosu 250 g čemaževih listov 80 ml olivnega olja sol ščepec sveže mletega popra Priprava: 1. korak: Liste čemaža operemo in dobro osušimo. V suhi ponvi zlato rumeno popražimo pinjole. Ponev večkrat potresemo, da se pinjole ne zažgejo. Popražene pinjole stresemo v manjšo skledico. Sir drobno naribamo. novice.si več »
Več iz medija
V Laporju potekala turistično-kulinarična prireditev ter slavnostna...
Praznovanje krajevnega praznika v Laporju se bo jutri zaključilo s pohodom po Laporski pohodniški poti (LPP). Danes dopoldan je v Laporju potekal turnir v... novice.si več »
Do konca leta še 200 dreves
Drevesa so pljuča mesta, so zelene oaze v urbanem okolju, ki jih nujno potrebujemo za dobro počutje in ugodnejšo klimo. V izzivu ‘Trees in Cities Challenge’ se... novice.si več »
ŠENTJUR Začenja se Šentjurko poletje
Z Večerom pod Ipavčevo lipo se drevi začenja štirimesečni program Šentjurskega poletja. Do sredine septembra se bo različnih prizoriščih po vsem Šentjurju... novice.si več »
Bezgovi ocvrtki
Sestavine za približno 15 bezgovih cvetov: bezgovi cvetovi 3 jajca 150 ml mleka 5 žlic ostre moke ščepec soli 2 žlici masla olje za cvrenje Priprava ... novice.si več »
Ptujčan Kristjan Čeh evropski prvak!
V Rimu se je začel prvi vrhunec letošnje atletske sezone na prostem, za slovensko reprezentanco zelo uspešno. Glavni adut Slovenije, metalec diska s Ptuja... novice.si več »
Matjaž Kek črtal štiri igralce. Kdo gre na EURO?
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po sporočil seznam 26 igralcev, ki bodo Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu v Nemčiji med 14.... novice.si več »
V Štorah podelili grbe
Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku Občine Štore in podelitev priznanj ter grbov je potekala v Kulturnem domu Štore, kjer je župan Miran Jurkošek podelil... novice.si več »
17. KORPUS
V Plesnem forumu Celje so pripravili 17. KORPUS, plesne predstave, ki jih vsako leto organizirajo v počastitev svetovnega dneva plesa, ki ga obeležujemo 29.... novice.si več »