Raziskovale smo razvoj šolstva v domačem kraju od leta 1950 do 1990 ter kulturno delovanje našega kraja, piše Časorisova mlada novinarka Larisa Rozman. časoris več »
Več iz medija
Iz ostankov hrane lahko pripravimo okusno jed
Vsak Evropejec vsako leto v smeti vrže kar 131 kilogramov hrane. Kaj lahko storimo, da bo manj zavržene hrane? časoris več »
Kako učenje jezikov vpliva na tvoj spomin?
Vsako leto 26. septembra praznujemo evropski dan jezikov. Zakaj je poznavanje tujih jezikov pomembno? časoris več »
Za lokostrelstvo sem izvedela v šoli, danes sem svetovna...
V Koštaboni sem dosegla svoj in državni rekord 900 krogov. Letos sem osvojila že okrog 40 medalj in pokalov, piše Anamarija Colnarič z OŠ Antona Tomaža... časoris več »
V novi Ostržkovi predstavi se otroci spremenijo v lutke
V Ljubljani poteka 17. mednarodni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE 2024. Kakšne predstave pripravljajo in kje si jih lahko ogledaš? časoris več »
Harry Potter v Londonu, kjer sanje postanejo resničnost
Vedno sem oboževal Harryja Potterja. Želel sem postati čarovnik, zato sem čakal na pismo z Bradavičarke. Pisma sicer ni bilo, a so se mi izpolnile druge sanje,... časoris več »
Nanorobots – the new secret weapon against cancer
Nanorobotics has developed rapidly in recent years.We have come so far that nanorobots have started to be used to treat cancer! časoris več »
Znanost ti ponuja možnost za novo raziskovanje
Na Evropskem tekmovanju za mlade znanstvenike (EUCYS) so bili tudi slovenski predstavniki. Kakšna je bila njihova izkušnja? časoris več »
V Pekarni idej pečemo nove umetnine in se imamo lepo
Vsak teden se veselim ustvarjanja v Pekarni idej, kjer nas Časorisova ilustratorka Urška Stropnik Šonc uči novih tehnik risanja in slikanja, piše Ela Glotić z... časoris več »