Najbolj vroči kraj na svetu je imel najbolj vroče poletje, kar jih je bilo kdaj zabeleženih slovenske novice več »
Več iz medija
Bujta repa: tradicionalna prekmurska jed iz enega lonca
Bujto repo postrežemo skupaj s krvavicami, pečenicami ali pečenko. Lahko je samostojna jed, saj v njej najdemo meso, pa tudi kašo, zaradi katere je pošteno... slovenske novice več »
Slovenski skladatelj izgubil dom v uničujočem požaru: Srce se mi...
Pacific Palisades je prvi kraj, ki se mu je po selitvi iz Slovenije zdel kot pravi dom. slovenske novice več »
Spregovorili tisti, ki jih je prizadelo cepivo proti covidu-19: zagnali bodo...
Večina potrjenih poškodb zaradi cepiv je povezana z AstraZeneco, ki lahko povzroči redko, vendar smrtno nevarno stanje. slovenske novice več »
Kolumna Lare Paukovič: Utrujenost
Utrujenost ignoriramo, ker si je ne moremo privoščiti, zgodnje simptome gripe ali viroze dušimo s praški, namesto da bi odležali ... slovenske novice več »
Zakaj pozimi prej zbolimo
Zimski meseci so znani kot čas prehladov, gripe in drugih respiratornih obolenj, kar pogosto vzbuja vprašanje, zakaj so bolezni pogostejše v hladnejših... slovenske novice več »
Miha Krušič o peklu, ki ga je preživljal po razhodu z Ano...
Pravi, da tega ne privošči nikomur. slovenske novice več »
Resnica o črnem sezamu: Je res bolj zdrav kot beli? Kaj pa sezamovo...
Pol sveta je obsedenega s sezamom, medtem ko pri nas ostaja začimba redkih jedi. A raziskave kažejo, da sezam različnih barv vsebuje dragocene hranilne snovi. slovenske novice več »
Osnovne omake za testenine, ki nam vedno pridejo prav
Če verjamemo zgodovinarjem, so si prvi srečneži testenine zmešali s sirom, potem se je siru pridružila različna zelenjava. Paradižnikova omaka, ena izmed danes... slovenske novice več »